Vintercamping - campingudstyrLæs mere om vintercamping her >>

Vintercamping

I Danmark er der mere end 100 vinteråbne campingpladser og i udlandet er det også meget udbredt. Specielt i Norden og Alperne, hvor det typisk er lagt an på campister på skiferie.

Det er to meget forskellige måder, at man får oplevelser ved vintercamping, men der er nogle fællestræk ved udstyret uanset, hvor turen går hen og en succesfuld vinterferie i campingvognen kræver lidt forberedelse.

Frostsikring af campingvogn

De fleste moderne campingvogne er godt isolerede og kan sagtens benyttes om vinteren. Har du oven i købet en vogn med centralvarme, er du godt hjulpet.

For at undgå frostskader er det desuden vigtigt, at alle vandrør og tanke er isolerede. Vandslanger og vandbeholdere skal bygges eller flyttes ind i vognen, og allerhelst skal varmeslanger ligge sammen med vandslanger, vandtanke og toilet.

For at undgår, at afløbssystemet ikke fryser til kan det være en god idé, at skille afløbssystemet under vognen ad, så vand fra køkken og toilet løber direkte fra de enkelte afløbsrør og ned i en spand.

Ekstra varme

Når du camperer om vinteren, specielt i Norden og Alperne, kan du risikere, at temperaturen kommer ned under minus 20 grader.

I sådanne tilfælde kommer du langt med en gasovn, men det er ikke nødvendigvis nok. Et blæsevarmeanlæg er et godt supplement, da det fordeler varmen i vognen bedre. Det kan også være en god idé at få monteret såkaldte WL-ventiler på varmeslangerne på blæsevarmeanlægget, da disse ventiler kan retningsbestemme luften.

Truma blæservarme kan også suppleres med Ultra Heat - en elektronisk varmer, der kan installeres bag gasovnen.

Endelig er Ecoflex elektrisk gulvvarme en mulighed. Det fås blandt andet som en folie, der rulles ud over gulvet og tapes fast. Læg derpå et gulvtæppe.

Vinterfortelt og pløkker

Når vinterforteltet skal slås op vil du sætte pris på stærke pløkke, især i frossen jord.

Medbring derfor kraftige stormpløkke eller Tarzan-pløkker. Slår du teltet op i snevejr, kan et godt lag sne på græskanten få teltet til at slutte helt tæt.

På skiferien vil forteltet kunne bruges til opbevaring af ski og støvler, og så fungerer teltet fint som varmesluse.

Hold el-kabler, skorsten og ventilation fri for sne

Mange campister bliver efter deres første vellykkede vintercamping, noget overraskede når der skal pakkes sammen, for så sidder el-kablet og campingvognes støtteben uhjælpelig fastfrosset i jorden!

Det kan undgås, hvis du hæver kablerne fra jorden og lægge en træklods under hvert støtteben på campingvognen.

I Danmark måske, men i Norden og Alperne kan der på en enkelt nat falde store mængder sne, der lægger sig som en dyne overalt. Det er derfor vigtig at holde ventilationsåbninger og udluftning åbne.
Du bør derfor montere et forlængerrør på skorstenen for at undgå, at den bliver dækket af sne eller fryser til. Manglende ventilation kan medføre iltmangel eller i værste fald kulilteforgiftning.

Tjek internettet

Der findes mange huskelister, tjeklister, samt debatforum, m.m., hvor du kan hente meget mere inspiration om vintercamping end vi har plads til her.

Rigtig god tur

Om Campingudsalg.dk


Billigt Campingudstyr online - Campingudsalg.dk har populære produkter inden for camping udstyr og Outdoor udstyr. Vi afsøger hele tiden markedet og udvælge produkter i alle prisklasser.

Vi servicere hver dag en lang række glade kunder, med hver deres unikke behov. Det vigtigste for os er at levere en fremragende service og kunne præsentere dig for et unikt udvalg af camping udstyr i god kvalitet til den rette pris.

Kundeservice


+45 5852 3030


Har du spørgsmål til et produkt eller vores service, er du velkommen til at kontakte os

 

 

Camping Trading ApS   |   Karolinevej 2 c   |   4200 Slagelse   |   +45 5852 3030   |   CVR NR. 34 89 68 01